Auto, moto si ambarcatiuni

Electronice

Imobiliare

Casa si gradina

Locuri de munca

Locatii Timp Liber

Arta Sport

Agro si industrie

Animale de companie

Mama si copilul

Moda si frumusete

Servicii Afaceri

Transforma-ti televizorul vechi in televizor Smart TV

Cum iti poti transforma televizorul vechi in Smart TV, sau altfel spus, cum ii poti face upgrade

De toate pentru toti
30. Dec 2018
5118 vizualizări
Transforma-ti televizorul vechi in televizor Smart TV

Cum iti poti transforma televizorul vechi in Smart TV, cu bani putini sau altfel spus, cum ii poti face upgrade.

Astăzi vă voi arăta cum îţi poţi transforma vechiul televizor, fără optiuni "smart" şi acces la internet, într-un veritabil Smart TV.

De unde a pornit idea?

Mi-am pus întrebarea firească: De aş arunca la gunoi un televizor mai vechi doar pentru că nu are opţiuni "smart" sau de ce aş investi alţi bani într-un televizor nou, cu opţiuni smart TV când totuşi televizorul meu se vede impecabil? Şi, uite aşa, am început "săpăturile" sau documentarea pe diferite pagini, pentru o posibilă soluţie. 

Soluţia, în cazul meu a fost achiziţionarea unui mini pc sau tv box,  cu performanţe uluitoare pentru mărimea şi greutarea lui (110x110x17 si 185 grame), pe care îl puteţi cumpăra de pe această pagină. Concret, am optat pentru modelul Mini PC TV Box Mini M8S PRO,, având în componenţă un procesor Amlogic S912 @2Ghz pe 64 biti, octa-core (numarul maxim de procesoare pe un Tv Box), 3GB DDR4 RAM, 32GB spatiu de stocare, şi un procesor grafic de tip Mali-T820MP3 @750Mhz. Vine la pachet cu Android 7.1 şi astfel va transforma televizorul obişnuit într-un veritabil Smart TV prin conectarea la interfata HDMI a televizorului. Ştiu, preţul poate părea cam mare dar,  nu întamplator acest model este catalogat ca fiind unul dintre cele mai puternice modele de TV Box-uri din lume.

Cum se face conectarea?

Acest Tv Box vine în cutie cu un alimentator, cablu HDMI, telecomandă şi manual de utilizare şi îl puteţi cumpăra de pe această pagină, cu transport gratuit, garanţie şi retur in 14 zile. P.s. Telecomanda are şi funcţia Air mouse. Singura condiţie pe care o presupune un vechi televizor pentru a-l transforma în Smart TV este ca acesta să aibă măcar un port HDMI.

 

Conectati TV BOX-ul la televizor prin cablul HDMI (pe care îl primiţi la cumpărare), schimbaţi  din telecomanda televizorului sursa video a acestuia (vezi videoclipul de mai jos), porniti TV BOX-ul, după care îl veţi conecta la reţeaua dvs internet ) prin cablu sau prin wi-fi. Din acest moment, puteţi pe face pe TV BOX orice configurarea doriţi, exact la pentru un telefon cu android doar că imaginea TV BOX-ului va fi proiectată pe ecranul televizorului dvs.

Există două opţiuni de conetare a acestuia la internet: prin routerul wi-fi sau direct prin cablu la portul LAN la o viteză de 10 x mai mare decat majoritatea TV box-urilor (Gb LAN / 1000 mb/s). Faţă de alte TV box-uri, acest TV Box are conectivitate duală, respectiv se poate conecta la WiFi 2.4 si 5 Ghz.

Dispune de toate funcţiile majore ale unui desktop sau laptop: procesor, placă video, memorie RAM şi ROM, are încorporată tehnologia Plug and Play, ce permite conectarea dispozitivelor externe în porturile USB (mouse, tastatură, joystick, cameră web, etc.) fără a instala drivere. Pentru video, oferă codecul H.265 (majoritatea box-urilor oferă codecul H.264) şi limba română.

Este capabil să ruleze multimedia de calitate din mediile externe (HDD, SD/SDHC/MMC, Stick USB) sau puteţi oglindi ecranul telefonului direct pe TV prin aplicaţia preinstalata Miracast. Dispune de ieşire optică SPDIF. Radiatorul de aluminiu încorporat vă va permite folosirea la întreaga capacitate fara a se încălzi mai mult de 35 grade.

M8S se diferentiaza de alte Tv Box-uri prin dotarea cu tehnologia Bluetooth 4.0, ceea ce permite conectarea diferitelor periferice (căşti, boxe, soundbar, tastatură/mouse, etc.).
Pe lângă aplicaţiile care sunt deja instalate (Qodi, Youtube, Chrome, Netflix, Player Video, Player Muzica, Miracast, etc.) puteţi descărca si alte aplicatii din Google Play Store, ce permit vizionarea clipurilor video şi a filmelor, poze/imagini, jocuri, navigare pe internet, Skype, Facebook, HBO, Netflix, desene animate, documentare, video-uri, sport, etc., majoritatea gratuite. Puteţi descărca aplicaţia Popcorn care va permite vizualizarea filmelor cu subtitrare în limba română.

De asemenea, puteţi viziona si programe TV româneşti sau străine prin descărcarea a doua aplicaţii gratuite din Google Play Store (despre care voi  într-un alt articol).

Personal, în timp, am renunţat la telecomada originală în favoarea unei mini tastaturi iluminată cu led (mi s-a parut mai uşor de utilizat, mai ales pe întuneric), pe care o puteţi cumpăra de pe această pagină

Bineînțeles, nu vă puteți limita doar la acest  mediaplayer. Pe piața exită numeroase tipuri de mediaplayere, prețul acestora fiind direct proporțional cu caracteristicile. Vezi cele mai populare mediaplayere. >>>Detalii

În concluzie, vechiul televizorul funcţionează ca un veritabil Smart TV dar, cu o gamă mult mai variată de posibilităţi.

 Şi... astfel Problema mea a fost rezolvată!  Vechiul televizor funcţionează ca un veritabil Smart TV, cu investiţii minime!

Sper că acest articol v-a plăcut. iar, dacă v-a fost şi util, rog să îl distribuiţi şi altora.  Citiţi şi celelalte articole din Blog. 

Aştept comentariile şi sugestiile dvs.

 

Urmăriți pe Youtube

 

 

Acasa    Blog    Forum  Adauga un anunt

Doresti să ne susţii? Donează de-o cafea   

Dacă ai donat deja, apreciem gestul şi îţi mulţumim!

 

Comentarii

Logo utilizator Anonim
Anonim pe 15. Jan 2019
Am citit intregul articol si concluzionez ca idea cu jucaria atasata la televizor este ingenioasa..
Multumesc pentru pont

Adăugați un comentariu

Trebuie să fiți conectat (ă) pentru a adăuga un comentariu nou. Autentificare
Categorii
PROMO
Fii informat si cumpara inteligent. Stiri cu si despre Oferte Promotii si Reduceri de pret
Ajutor, Intrebari frecvente
Ajutor, Intrebari frecvente - Ghidul tau pe pagina ok-forum.ro
Despre
Informatii si noutati legate de functionalitate, tutoriale despre pagina Ok Forum Romania - Anunturi gratuite.
De toate pentru toti
Stiri, informatii, noutati
În ultimul timp, a comentat
Ok Forum România va sprijini întotdeauna creativitatea si sp...
Ultima fita pentru milionarii ...
Am citit intregul articol si concluzionez ca idea cu jucaria...
Transforma-ti televizorul vech...