Auto, moto si ambarcatiuni

Electronice

Imobiliare

Casa si gradina

Locuri de munca

Locatii Timp Liber

Arta Sport

Agro si industrie

Animale de companie

Mama si copilul

Moda si frumusete

Servicii Afaceri

Despre Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților, numită şi Ziua Sfântului Valentin

Valentine's Day este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă.

De toate pentru toti
26. Jan 2019
2048 vizualizări
Despre Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților, numită şi Ziua Sfântului Valentin

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin,[1] este sărbătorită anual pe 14 februarie.

 

În jurul acestei sărbatori, puţini ar putea spune cine a fost Sfantul Valentin şi cum s-a ajuns ca el să devină patronul îndragostitilor.

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creştinismului occidental care onorează unul sau doi sfinţi timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Pe 14 februarie toţi îndrăgostiţii îşi trimit şi primesc scrisori, mesaje, declaraţii de dragoste însoţite bineînţeles şi de cadouri. Ziua este sărbătorită în special de tineri, adulţi chiar si copii. Susţinătorii acestei sărbatori au proclamat-o ca fiind ”ziua dragostei libere” – free love.

Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma antică între 13 şi 15 februarie, reprezintă "strămoşul" Zilei Îndrăgostiţilor de astăzi. Această sărbătoare ajuta la purificare şi fertilitate şi implica ritualuri păgâne, inclusiv sacrificarea unei capre şi biciuirea femeilor care îşi doreau să aibă un copil. Interzisă de papa Gelasius I în 494, această sărbătoare a a fost înlocuită de Valentine's Day.

Legenda Sfântului Valentin

Împăratului roman Claudius II (268-270)  era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, in locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecinţă, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.  Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat. 

Într-un final, Claudiu l-a găsit si l-a arestat. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman. De aceea, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269, din cauza credinței lui. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerand că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de Iulia, fata gardianului său, Asterius, care era oarbă şi căreia el i-a redat vederea. Cel care a binecuvantat iubirea atator cupluri nu a putut sa fie fericit cu femeia iubita, iar mesajul sau de adio, adresat tinerei si semnat  “Al tau Valentin”, este considerat primul “biletel de dragoste”. Tradiţia este acum dusă mai departe de îndragostiţii din întreaga lume, însa biletele nu mai au acum conotaţia tristă a unui mesaj de ramas-bun.

Papa Gelasius, în anul 496, a decis ca ziua de 14 februarie, când a fost executat Valentin, să-i poarte numele şi să fie dedicată martiriului său. Există dovezi istorice privind viaţa acestui sfânt. Arheologii au descoperit o biserica antică şi un mormânt care poarta numele Sfântului Valentin, iar ramăşiţele sale se află acum în Biserica Sfântul Praxedes.

Astăzi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite și mai nou și în statele europene, se fac petreceri și baluri. Îndrăgostiții își fac cadouri. În calendarul ortodox Sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 Iulie. 

Valentine's Day este ziua dedicată dragostei și romantismului, cuplului, îndrăgostiților, este un omagiu adus iubirii. Această sărbătoare își are propriile simboluri și implică declarații de dragoste, flori, în special trandafiri roșii, bomboane de ciocolată, inimioare de pluș, baloane inscripționate cu mesaje, scrisori de dragoste, împăcare, în cazul în care partenerii sunt despărțiți, recunoștință față de sentimentele celuilalt. Totodată, Valentine’s Day  este ziua preferată când se celebrează căsătoriile de probă, dar și ziua când cele mai multe femei sunt cerute în căsătorie.

Voi încheia acest articol prin a vă transmite că, fiecare dintre noi este liber în a-şi alege când anume va celebra Ziua îndragostiţilor.  De Valentine's,  Dragobete sau, de ce nu?  în fiecare zi din an.  Important este să iubesti şi să fii iubit.

 

Sugestii cadou  Cadouri - Sugestii pentru Valentine's Day şi nu numai 

Buchete flori1. Buchete de flori, aranjemante florale la Promoţie  - comenzi online aici, ( cu posiblitatea de a alegere buchetul sau aranjament floral potrivit, comanda şi plată online iar în unele cazuri transport gratuit oriunde în ţară.) 

  2. Bijuterii, la Promoţie, pentru Ea sau El, inele, coliere, braţări, diverse modele şi mărimi  -  comenzi conline  aici  

Dacă te gândeşti să faci şi un pas important în viaţă, cu sigurantă îţi va fi necesar un inel, din aur cu sau fără pietre preţioase - pe care il poţi alege şi comadă online de aici

  3. Un ceas nou - Dacă iubita ta este mereu în pas cu moda și preocupată de ultimele tendințe, cu siguranță o vei face foarte fericită dacă îi vei dărui un nou ceas! Imaginea este informativă - Alege unul din sutele de modele de ceasuri, pe care il poti comanda online de aici 

  4. Tablou cu inima. Alege o decorațiune care să îi amintească mereu cât de mult o iubești!  Imaginea este cu titlu informativ  - Îţi poţii alege modelul, marimea, preţul - comandă online aici

  5.  Oferă un cadou personaizat cu inimă sau in formă de inimă - comandă online aici

 

*** Info - accesarea unor link-uri din pagina noastră vă poate redirecta către unii dintre partenerii nostri. În calitate de afiliati putem obtine anumite sume care să ne sprijine activitatea. Vă multumim!

 

 Valentine's Day, MESAJE 

Pentru cei care se află în pană de inspiraţie şi nu-şi găsesc cuvintele potrivite pentru a-şi exprima sentimentele în faţa jumătăţii lor, internetul abundă în mesaje.

Iată câteva idei de mesaje pe care le puteţi trimite:

„Dacă cineva m-ar întreba ce înseamnă o viaţă frumoasă, m-aş apleca asupra umărului tău, te-aş strânge în braţe şi aş spune „Uite asta".

"Te iubesc pentru că ... îmi alungi singurătatea într-o lume plină şi aglomerată. Te iubesc pentru că, fără tine e greu şi nu mă pot regăsi. Te iubesc şi sunt definiţia fericirii eterne"

"Astăzi nu sunt disponibilă pentru nimic. Nu am timp să merg la muncă, nu am chef să stau să fac mâncare, nu îmi doresc să îmi fac planuri pentru mâine. Astăzi am timp şi vreau să fiu numai cu tine... să ne iubim!"

Valentine's Day, MESAJE. „Îţi mulţumesc pentru fericire, sentiment care nu ştiam că există, îţi multumesc pentru tot."

„Te iubesc îţi spun într-o secundă, dar ca să-ţi demonstrez îmi trebuie toată viaţa!"

„Cineva a întrebat ce îi face pe oameni fericiţi. Unii au răspuns că bogăţia, alţii – celebritatea. Mă gândeam la asta atunci când am primit SMS-ul de la tine. Am zâmbit şi am răspuns că pe mine asta mă face fericit."

„Tu eşti jumătatea care mă face întreg, dragostea mea, fără tine n-aş mai fi eu, cel de acum. Înainte să te întâlnesc, simţeam un gol lăuntric, de parcă îmi lipsea ceva vital. Acum că te am pe tine, acel sentiment a dispărut, de parcă nici n- ar fi existat vreodată. "

„Mi-ar placea ca nu doar VALENTINE’S DAY să fie sărbătoarea iubirii noastre, ci fiecare zi să fie o sarbătoare închinată dragostei. "

„Pentru noi, aş vrea ca fiecare zi să fie o sărbătoare a iubirii. De fapt, nu “aş vrea”, chiar este.
Cu toată dragostea din lume…"

Sursa: catholic.org, wikipedia.org

 

 Acasă    Blog    Forum   Publică anunţuri gratuit

 Întregul website este creat din hobby, fiind absolut gratuit.

Vrei să ne susţii? Donează de-o cafea  

 Vezi cele mai noi promoţii si reduceri

*** Info - accesarea unor link-uri din pagina noastră vă poate redirecta către unii dintre partenerii nostri. În calitate de afiliati putem obtine anumite sume care să ne sprijine activitatea. Vă multumim!

Comentarii

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care adaugă un comentariu pentru acest articol

Adăugați un comentariu

Trebuie să fiți conectat (ă) pentru a adăuga un comentariu nou. Autentificare
Categorii
PROMO
Fii informat si cumpara inteligent. Stiri cu si despre Oferte Promotii si Reduceri de pret
Ajutor, Intrebari frecvente
Ajutor, Intrebari frecvente - Ghidul tau pe pagina ok-forum.ro
Despre
Informatii si noutati legate de functionalitate, tutoriale despre pagina Ok Forum Romania - Anunturi gratuite.
De toate pentru toti
Stiri, informatii, noutati
În ultimul timp, a comentat
Ok Forum România va sprijini întotdeauna creativitatea si sp...
Ultima fita pentru milionarii ...
Am citit intregul articol si concluzionez ca idea cu jucaria...
Transforma-ti televizorul vech...